Minek együtt jönni állításra?

Hiszen az már nem egyéni állítás. De nem is csoportos, és még csak nem is párterápiás helyzet, hiszen anya-lánya “párosról” van szó, ebben az esetben. 

Hát pontosan azért, hogy egymás szemébe nézzünk, úgy, ahogy soha máskor. Ahogy már nagyon régen. Ahogy még talán soha. Elfeledtük, hogyan kell. Elfeledtük milyen az a bizonyos intimitás, meghittség, bizalom, ami egy családot vagy egy szülő-gyerek kapcsolódást jellemez, jó esetben. Ahonnan az életbe vetett bizalmunk eredhet, ahonnan ered az a bizonyos erő és lazaság, amivel együtt tudunk áramolni az élettel, életünkkel. Vagy mert nem tudjuk hogyan kell. Már vagy még. A sok családi konfliktus, generációs érzelmi örökség, nehézség, és az, ahogyan a világnak ezen a táján nem tudunk egymással és az érzelmeinkről, megéléseinkről beszélgetni, és az önismeret is inkább csak felszínes időtöltés - ezek mind-mind eltávolítanak az igazi találkozásoktól és kapcsolódásoktól. 

És a csoda megtörtént. Hosszan, mélyen, sírva-kacagva, a LIP-kör biztonságos keretében mozogva, térben és időben sokfelé kitekintve, a családi lélek közös belső világában több tájat is megérintve, anya és lánya többször kapcsolódott, egymásra nézett, mint még soha előtte és mint már nagyon régen.  

Egy pár. Egy páros. Gyermek és szüleje. Ebben az esetben anyja és lánya.  

Ilyen gyönyörű csokor virágot kaptam tőlük néhány nappal később. Napokig áradt belőle felém is az a meghittség, ami az állítás során köztük megmutatkozott. S ezáltal én is meghittebben tudtam gondolni származási családom tagjaira, kiket szívemben hordozok, és a saját családomra is, kiktől ugyan külön élek már néhány éve, de egy életre együtt maradunk, mint gyermek és apja, és mint szülőtársak, anya és apa.  

Szülőként mindig a gyermekem apja maradok, ahogy ő gyerekként mindig az én fiam, a mi fiunk lesz. Ha te is szülő vagy, mondd neki azt: Köszönöm, drága fiam/lányok, te tettél engem szülővé, általad váltam szülővé. Általad tanultam meg, mit jelent apának/anyának lenni. S mivel valszeg vannak szüleid, hacsak nem valami AI-lombik pottyantott ide, mondhatod nekik: Drága édesanyám és édesapám, általatok vagyok gyermek, köszönöm. ❤️ 🙏 ✨  

Szeretettel várlak egyéni állításra, egyedül vagy párban, gyerekeddel vagy szülőddel, pároddal vagy szerelmeddel, barátaiddal. 

Kövess a Facebookon!