Állítások

Ki vagyok én a szenvedésem nélkül? Egy adott ponton döntenem kell: mihez maradok hűséges, a szenvedésemhez, a traumához, a veszteséghez vagy inkább a saját fejlődésemhez és kibontakozásomhoz? 

Krízisben felborul a rend, megbomlik az egyensúly, de ezáltal a mélyben valami a helyére kerül: a személyes válság, a fájdalom, a trauma, a kilátástalanság és a kétségbeesés igazából mindig új perspektívát hordoznak magukban, és a fejlődés, a változás, az új élet felé való nyitást szorgalmazzák. 

Egyszerre különleges és nagyon egyszerű módszer, amelyben életünkre úgy tekintünk rá, mint egy misztériumra - ebben az értelemben spirituális beavatás is, de nem úgy, hogy onnan kezdve nagyon “spirituális” lényekké válunk, hanem, hogy átlépjük a küszöböt a saját szívünk felé: beavatás a valóság gyógyító erejébe. 

A LIP-állítás egy gyakorlati terápiás és önismereti módszer, a családállítás misztikus ága. Mint módszer a “hagyományos” család- és rendszerállításból nőtt ki de meghaladja, illetve magába foglalja, integrálja azt. A LIP név a Lebens Integrations Process (Élet Integrálási Folyamat) rövidítése, kidolgozója dr. Wilfried Nelles német terapeuta (nellesinstitut.hu) aki a tudatszintek változását követi a spirituális fejlődés szemszögéből és maga is Hellinger tanítvány volt.

Mint terápia az állítás nem korrekciós beavatkozás, nem a ventillálást és a dramatizálást szolgálja, bár nem ritka a nagy sírás-kacagás. Nem a misztifikálásról szól, hanem a közvetlen találkozásról a misztériummal: ítélkezés nélkül ránézünk a valóságra, túl a jóról és rosszról alkotott elképzeléseinken. A hatás néha nagyon halk, alig észrevehető, máskor meg kifejezetten katartikus, és szinte mindig azonnal érezhető minden résztvevő számára. 

Az állításokon impulzusokat kapsz, amiből kinőhet majd az új. Az oldások által magokat ültetünk el, amelyekből csírák, majd új hajtások nőhetnek ki. Én elkísérlek ezen az úton, így szolgálom a belső fejlődésedet, az oldó mondatok által, de a hajtásokat neked kell majd felnevelned.

Az oldó mondatokban megmutatkozik a szavak ereje, hatalma: érezhető, látható, szinte tapintható hatásuk van, ami minden résztvevőn végigáramlik. Ebben az értelemben minden állítás minden résztvevőre hat, és ezt a saját bőrödön érzed majd - pontosabban: a szívedben. Az állítások célja, hogy helyreállítsa és megerősítse kapcsolatunkat az élet és a lélek belső mozgásaival. Megteremtődik egy családias és biztonságos meghittség-oázis, ami egyszerre alapja és gyümölcse ennek a munkának.

Tapasztalatod lesz így valamiről, ami továbblendít, az életigenlő és nem-hárító vagy dogmatizáló spirituálitás határain belül. Megérkezünk a jelenbe, és afelé fordulunk, ami hív a jövőből, ami a jövőből mozgat. Azt keressük, hol van az erő, a mozgás, a rezdülés, és igent mondunk a jövőre, ami felénk tart. A jövő, ami nyitott és ismeretlen, nem a múlt következménye, és csak önmagunk átadása révén nyerhet formát. Vagyis: egyetértek azzal, ami volt, és összhangba kerülök azzal, ami van.

Mit akar tőlem az élet? Mi az, ami bennem, általam formát akar ölteni, meg akar nyilvánulni, ki akar bontakozni? 

Ezt, ami általam bontakozik ki, nem én irányítom, hanem ellenkezőleg: rábízom magam. Rábízom magam a lélek belső mozgásaira, rezdüléseire, amerre visz az élet - ez a terápiás munka az itt és mostban. Nem én cselekszem, hanem a lélek vezet, miközben kibontakozik (unfolding). A “lélek” szó utalás, és nem meghatározás.

Állítás-vezetőként nem egy újabb illúziót “szolgáltatok”, hanem felmutatom a távlatot, melynek láttán a lélek megengedheti magának, hogy fellazuljon és saját természete szerint nyíljon, táguljon. A LIP állításban kapcsolatba kerülünk önmagunkkal, szép és kevésbé szép, kevésbé szerethető részeinkkel egyaránt: rálátunk arra ami van, a rejtett dinamikákra is. Egy belső térkép, aminek segítségével ránézünk életünkre, és arra, hogy hol tartunk az életszakaszok és a tudatszintek tükrében. A kliens felnőtt tudatszintről, az itt és mostból néz rá önmagára, helyére a saját életében, társadalmában és a tudatszintek fejlődésének folyamatában, saját potenciáljának fényében, minden ítélkezés nélkül.

Felnőttként minden fájdalmat és szenvedést kibírunk, gyermeki vagy kamasz üzemmódból azonban nem. Bármi történik, bármi is mutatkozik meg egy állításban, az állításvezető mindvégig kapcsolatban marad a kliens felnőtt énrészével, nem engedve, hogy visszacsússzon az előző életszakaszokra jellemző üzemmódba. Felnőtt énünk mindenre rá tud nézni szeretettel: célunk így a belátás, a megbékélés, a tudatszint fejlődése, a valósággal való őszinte találkozás és a szívvel való igaz összekapcsolódás.

A múltat pedig nem elengedjük, hanem kinőjük.

CSOPORTOS állítás - az időpontokat IDE KATTINTVA találod.

EGYÉNI állítás: személyesen, ha szigorú diszkrécióra van szükséged vagy nem megfelelő számodra a csoportos workshop időpontja.

PÁRKAPCSOLATI állítás: amikor együtt néztek rá a közös valóságra. 

ONLINE állítás: ha térben messze vagyunk egymástól; minden előítélet ellenére, gyakran ez a legintimebb verzió, mivel mindent kizárva csak a hangunkon keresztül kapcsolódunk, lélektől lélekig.

* Az állítás és a LIP nem helyettesíti a gyógyszeres, orvosi, pszichológiai vagy pszichiátriai kezelést de a kezelőorvos beleegyezésével tudatosan és helyesen alkalmazva támogathatja a felépülési és gyógyulási folyamatokat, életminőségünk javítását. Ha bizonytalan vagy e tekintetben, javasolom, hogy kérd ki kezelőorvosod véleményét, így mindenki biztonságban érezheti magát és mindenki vállalja a maga felelősségét. A visszajelzéseket mindig örömmel veszem de az utólagos követeléseket nem veszem figyelembe. E tekintetben arra kérlek, hogy légy önmagadra és környezetedre figyelmes, felelősségteljes felnőtt, csak így tudunk pozitív változást előidézni Önmagunkban és magunk körül.

Szeretettel várom hívásodat vagy üzenetedet! 🙏 ✨ ❤️
Tel/whatsapp: +40751455145
Facebook Messenger üzenetküldéshez kattints ide: https://www.m.me/zsolt.ro
Profilom: https://www.facebook.com/zsolt.ro
Email: zsoltsuto kukac gmail pont com

Kövess a Facebookon!