Ecstatic Dance Marosvásárhely#tudatostánc #szabadság #közösség

Kinek ajánlom?

(a választ az Ecstatic Dance Budapest oldaláról másolom ide)

- Mindazoknak, akik tudatossággal, testi-lelki egészséggel, tánccal, jógával, meditációval, spiritualitással, önismerettel foglalkoznak és örömmel szélesítenék tapasztalataikat, látókörüket. 
- Akik kíváncsiak, miként járul hozzá a tudatos tánc (conscious dance) gyakorlása az önismeret fejlődéséhez, a jelenlét növeléséhez és a szeretet felébresztéséhez. 
- Akik szívesen kipróbálnák milyen biztonságos, kulturált közegben táncolni, mentesen az éjszakai élet árnyoldalaitól.
- Akik szeretnének testileg-lelkileg-érzelmileg tisztulni, harmonizálódni, fiatalodni. 
- Akik számára fontos a közösségi együttlét, a jószándékú és elfogadó légkör.
- Kortól, nemtől, világnézettől, testalkattól, erőnléttől, előzetes tapasztalattól függetlenül szeretettel várunk! 

Biztonságos és pozitív csoport-energiára számíthatsz: a tudatos, tiszta szándékú szabad tánccal közösségben ünnepeljük az életet és a jelen pillanatot, a tudatos önkifejezés és a kölcsönös tisztelet jegyében. Egy sámánisztikus utazás a zene és a tánc birodalmába, célunk a teljes szabadság és a tudatos életöröm megtapasztalása a tánc, zene és közösség által, és a lélektől lélekig való kapcsolódás. Ítélkezés-mentes és biztonságos teret teremtünk, melyben bátran megnyilvánulhat mindenkinek az igazi arca.

Világszerte megtalálod, többnyire kora esti órákban vagy délelőtt tartják. Kb. 1-3 órát tart, általában mozgásgyakorlatokkal vagy jógával kezdünk és meditációval vagy meditatív koncerttel fejezzük be. Ez a rendezvény az 5 ritmusból fejlődött ki és közelebb áll a jóga és a meditáció világához mint a klubélethez vagy az elektronikus zenei szcénához (bár némi átfedés zeneileg van).

Játékszabályok:

1. Szabadon táncolunk, ahogy nekünk éppen jó.
2. Ez egy alkohol-, cigi- és szermentes buli.
3. A tánc alatt nem beszélgetünk (előtte és utána lesz erre idő).
4. A kütyüket félretesszük, kikapcsoljuk – nem fotózunk, nem görgetünk.
5. Érkezz pontosan, belépés cipő és parfüm nélkül. 


A részvételhez nincs szükség előzetes tánc- vagy meditációs tapasztalatra, a rendezvényen kortól, fizikai és érzelmi kondíciótól függetlenül résztvehetsz (a gyerekek részvételéről lásd lennebb). Legyen nálad ivóvíz. Hozhatsz törölközőt és váltóruhát is, valszeg izzadni fogunk. Tánc közben tartsuk tiszteletben a másik személyes terét, és ügyeljünk arra, hogy ne ütközzünk egymásba. Táncolhatsz egymagadban vagy másokkal együtt, a földre fekve vagy magasra ugrálva. Lehetőleg maradj a kezdéstől a befejezésig és próbálj meg akkor is mozogni-táncolni, ha egy-egy zeneszám nem érint meg. Természetesen semmi sem kötelező, de azért tartsd tiszteletben a szabályokat, hogy ne zavard a többiek élményét.

Kardióedzés, eksztatikus imádság és közösségi szertartás - 3 az egyben. :)

Hagyjuk magunkban áramolni az életet, hogy felszabaduljon a spontaneitás és a kreativitás, miközben oldódnak a blokkok, testben és lélekben egyaránt. Visszakapcsolódunk testünkhöz és önmagunkhoz, újra-felfedezzük a tánc örömteli, eksztatikus élményét. (Extázis alatt nem feltétlenül tombolást értünk, hanem a lélek gyönyörét, a belső gyermek eredeti életöröm-érzetét - bár általában a gőz kieresztése is szerves része az eseménynek.)

Úgy táncolsz, ahogy neked éppen jó, teljesen szabadon.

KIszállunk a fejből, BElépünk a testbe, KInyitjuk szívünket és FELemeljük szellemünket. Saját magunkért táncolunk, mindenféle elvárás vagy megfelelni vágyás nélkül. Célunk a teljes szabadság és tudatosság megtapasztalása a tánc által.


DJ Tertön Napfordító Ecstatic Dance - Everness Fesztivál, 2019, Új Egyensúly Sátor

Kultúrákon és műfajokon átívelő, széles érzelmi skálán mozgó, ívelt DJ szettre táncolunk DJ Tertön aka zsolt.ro által. Az intenzív sámánisztikus zenei utazás célja, hogy meghívjon Téged a különböző zenei világok, ritmusok és stílusok által önmagad  újra-felfedezésére. Alább 2 Ecstatic Dance mix, ízelítőül.

További mixek >>> mixcloud.com/djterton

Program (kb.)

- Nyitókör
- Warmup/felvezetés: bemelegítjük a testet, megismerkedünk a térrel és egymással, ráhangolódunk az előttünk álló élményre (pl. jóga, közösség-összehangoló mozgás- és önkifejezésgyakorlatok, kontakt-tánc, stb.)
- Tánc (kb. másfél-két óra)
- Cooldown/levezetés: visszatérés a csendbe, az élmény integrációja, vezetett meditáció, élő koncert, közös mantrázás, sound healing, stb.
- ZárókörA gyerekek részvételéről

Támogatjuk a családos részvételt és bármilyen korú gyereket szívesen látunk DE szülőként néhány fontos dolgot figyelemben kell tartanod - ahhoz hasonlóan, amikor egy meditációs térbe léptek be. Minden résztvevőnek tartania kell magát a fenti szabályokhoz, és a szülők aktívan teljes felelősséget vállalnak ebben gyerekeik viselkedéséért (és hangerejéért), hogy az ne zavarja a többi résztvevőt. Azt javasoljuk, hogy csak akkor hozd el gyerekedet az eseményre, ha megbizonyosodtál már arról, hogy ő is könnyen belesimul az ilyen tipusú táncmeditációs térbe. A zene hangereje időnként igen magas lehet, így a fiatalabb gyerekek esetében zajkiszűrő fülhallgató viselését ajánljuk (akárcsak a fesztiválozó családok esetében).


Fotók: Kolcsár Levente, Vas Szilveszter, Marosvölgyi Andrea, Schilling Ádám, Simonfi Etele

Kövess a Facebookon!