Méltatások, kiállítások


A himalájakéket, a Himalája csendjét csak az tudja felfedezni, aki már magában hordozza. (Szaladják Taikyo István)

Zsoltnak festői szem adatott. Ráadásul van benne egy bizonyos antenna, ami képessé teszi őt arra, hogy a látható valóságon túlra is lásson, és ezt a képeivel érzékeltetni is tudja. (Marghescu Marika)

Ezek a képek nem állítanak semmit. Nem akarnak valamik lenni, vagy többek vagy mások mint amik. Annyira híján vannak minden agresszivitásnak, hogy az már zavarbaejtő. Szoborszerűek, és nem történetszerűek: olyan időtlenségben vannak, amit nem is tudok beleilleszteni a romániai magyar művészeti trendekbe. (Kelemen Attila Ármin)

A világ gazdagságának a nagykövete, amelyben élünk. Azelőtt látja meg az isteni szikrát, mielőtt az másoknak megmutatkozna. Ez a hagyomány megújulásának forrása. Egy alkotó lény érettségéről van szó – nem merem művésznek nevezni, mert sokkal több, mint egy művész: Zsolt este un nefotograf, un neartist. (Dorel Găină)  

A föld lélegzetét lehet érezni benne, megnyílnak a terek és velük különös emberi mélységek. (Kántor Lajos)

A urca muntele. Un munte al cunoaşterii. Al cunoaşterii de sine şi al cunoaşterii lumii care ne îngăduie. Zsolt este deja o călăuză fie şi prin faptul că el însuşi continuă să ucenicească, virtute sine qua non. Prin puzderia de poteci, cu el nu ne putem rătăci. (Marius Dobrin) 

The Rembrandt of oryoki-photography. (Bart Landstra)


Fotós publikációk: Transindex és egyéb romániai magyar + román nyelvű lapok, Shambhala Sun USA, Mindful.org, Buddhadharma USA, National Geographic RO, Photomagazine RO, Crossroad Magazin HU, Irodalmi Jelen, Magyar Közoktatás

Fontosabb kiállítások:

- 2010: Tibetvörös fotómozi vetítések: Románia, Magyarország, Brazília, Litvánia
- 2009: Tibet Kincsei, Győr, Magyarország
- 2004: Elhivbuk, Artdeal fesztivál, Bukarest
- 2001: Minimál, Magyar Kultúra Alapítvány székháza, Budapest


Interjú: