Hangterápia

 
Holisztikus természetgyógyászat a léleknek, az elmének és a testnek
 
hangterápia fő hatásai:

- gyorsan és mélyen ellazít (mélyrelaxáció)
- belső csend, egyensúly és béke
- jó közérzet, életöröm
- felébreszti öngyógytó és spirituális erőinket
- meditatív tudatállapotot eredményez
- oldja a stresszt, a feszültséget és az érzelmi blokkokat
- harmonizálja az életenergia áramlását
- a test minden szervét és sejtjét gyöngéden „átmasszírozza” és harmonizálja
- csökkenti a szorongást, az  idegességet, az agressziót és az izomfeszültséget
- megnöveli az önbizalmat, a kreatív energiánkat és az életerőt
- segít elengedni beidegződött viselkedésbeli és érzelmi mintáinkat
- A még részletesebb leírásért görgess lennebb! 


Facebook Messenger üzenetküldéshez kattints ide! 

+40751455145 
zsoltsuto kukac gmail com
 

Meditációs élményként felébreszti spirituális és öngyógyító erőinket, mint vibroakusztikus terápia oldja az érzelmi blokkokat és a pszichoszomatikus tüneteket. Hatása testi szinten: mélyrelaxáció és energetikai egyensúly. 

A figyelmesen és gyöngéden felépített hangfolyamatokkal olyan biztonságos hangteret hozunk létre, amelyben a gondolkodás és a tudatosság számára nehezen hozzáférhető tartalmakat is megérinthetjük, életre hívhatjuk, oldhatjuk – ezek megérintésével beindítjuk a gyógyító változásokat. Általuk olyan belső terekbe vezető kapuk nyílnak meg bennünk, amelyen át vezet az út az integrált élet, az önismeret, az egészséges változás, a spirituális fejlődés és a gyógyulás felé. 

A hangterápia fizikai testünk, érzelmi és energetikai rendszerünk valamint teljes tudatunk harmóniára való finomhangolása, melyben a tibeti hangtálak rezgéseit és hangjait hívjuk segítségül. A hangtálak erőközpontjainkra (csakráinkra) csatlakoznak és azok összehangolt, harmonikus működését támogatják.

Kliensek mondták - visszajelzések:

- Megint leszedted a púpot a vállamról… Nem is akarok beszélni. Olyan csend van belül. Elsimulnak a dolgok. Ilyen a zen, ugye? (Zsejke)

- Már az első hang után egy ellazult, meditatív transz-szerű állapotba jutottam, az időérzékem eltűnt, a külvilág hangjai eltompultak, amikor pedig magamhoz értem egy kellemes, harmónikus belső csendet, békét és örömöt éreztem. (Emilia)

- Mintha megmerítkeznél egy energia-tartályban, egyszerre felemel, leföldel és kitisztít. (Bogdan)

- Egyszerre relaxáció és meditáció. A tibeti hangtálak rezgései ellazítják a testem, hangjai lecsillapítják az elmém. Megszűnnek az izomfeszültségek, megszűnnek a csapongó gondolatok. Csak a hangok maradnak. És közöttük a csend. (Géza)

Lebegés. A hangburok valahogy visszavitt anyám méhébe. Nagyon, nagyon jó érzés. (Cristina)

- Megfeledkeztem az időről, és mindenről, ami a hétköznapokban foglalkoztat, ugyanakkor nagyon mélyen helyrebillent a testemmel való kapcsolatom - mondhatni egy spirituális szinten is. A hangok balzsamként hatnak a testre és a lélekre, valósággal érezni, ahogy rezgéseikkel belülről tisztítanak. Más szavakkal: ezek a rezgések annyira kellemesek, hogy automatikusan megváltoztatják az állapotodat. Valóságos gyönyörűség volt a füleimnek is, és mindenkinek ajánlom, akit érdekel az egészsége és a jólléte. (Adela)

- Mágikus élmény, jó kezekbe kerültem. A hangterápia során kiléptem a valóságból, és teljesen elveszítettem az időérzékem - ez már önmagában jó jel. Érdekes volt megélni a nagyon is határozott különbséget a teljesnek hitt és a valóban teljes elengedés között. Aztán a nagyjából egy óra alatt többféle fizikai „halmazállapotot” is átéltem: voltam folyékony és hullámzó, majd légies és levitáló, végül pedig feloldódtam az éterben. A szellemi síkon túl, a hanghullámok segítségével testem olyan részeit is elkezdtem érezni a belsőmnek, amikre korábban nem is gondoltam. (Gergely)

- Két hónap alatt 6 hangtálas kezelésen vettem részt. Szerves részei voltak egy tisztulási és útkereső folyamatnak, egy belső keresésben, egy adott témában. A hatásai összetettek voltak és mindannyiszor felerősödtek a hangokkal-rezgésekkel való kezelések során. Energetikai tisztulást és rendeződést éreztem a testemben, de legfontosabb, hogy a kezelés olyan új értelmet, tapasztalatokat és élményeket ébresztettek fel és rögzítettek tudatomban, amelyeket kerestem. Nemcsak a kezelések ideje alatt, hanem azon túl is felismerések, külső és belső történések jelentkeztek, amelyek korelláltak a kezelés céljával - mint egy szimfónia, amelyet egy láthatatlan erő vezényelt. Ugyanakkor a hangrezgések csökkentették (néha szinte teljesen feloldották) az elválasztottság érzését - az a bizonyos ”where I end and you begin”, ahogy a dalban van... Sokat lehetne még mondani, de ez egy olyan dolog, amit élőben érdemes megtapasztalni. Bár a hangtálak rezgései mindig ugyanazok, a tapasztalat mindenkinél garantáltan nagyon személyes lesz. (Laura)

- Minden alkalommal még intenzívebb, még mélyebbre megyünk. (Emilia)

- Mint a tiszta víz, csobogás – ezek a kristályhangok kimossák a szívemet…  Mintha megnyílt volna a tudatalattim: sokat álmodtam – de nem aludtam. Olyan mint egy meditáció, mintha harangban ülnél. Megszűnik a fizikai test, és csak a “hang-test” marad. (Edó)

- Naptapasztalat… Úgy érzem magam, mint egy zengő templom. Finom, gyöngéd, minden hajszáleremet elérte. Azt a belső nyugalmat tanulom a mindennapi helyzetekben, amit a hangterápia során megtapasztaltam. A meditáció élményéhez hasonlít, lelassít, és közelebb visz az egységélményhez. Ezek a hullámok valóban rendeznek. (Ildikó)

- Kisimul az arc, derűs mosollyal vág neki az ember a zajos utcának, hiszen testéből-lelkéből kisepertek minden gondot, bajt, mindennapi szemetet. (Réka)

- Már az első alkalommal nemcsak a testemet lazította el, mintha hagyományos kézi masszázs is történt volna, hanem az egész bensőmet, a lelkemig (ami bizony elég ijedt is volt a már több mint egy hónapja tartó folyamatos szédülés miatt). Jó volt a kezelést megelőző beszélgetés, amelyben tapintatot, tiszteletet, igazi lelki kísérést éreztem. Ezek a beszélgetések segítettek nekem is tisztázni néhány összefüggést pusztán a hangos megfogalmazásuk miatt is, de azért is, mert empatikus fülre találtam, és jó kis "házifeladatokat" kaptam. Mindez és a további hangtálas kezelések elindítottak a belsőm felé, segítettek megérkezni a jelentéssel teli csendbe, ami a tálak csengésének elmúltával is csengett-bongott. (Márta)

- Már rögtön az első alkalommal éreztem, ahogy a hangfolyam a teljes testemet ellazítja. Megfigyeltem, hogy a testben felgyűlt feszültség elpárolog, még olyan testrészekből is, ahol nem is gondoltam volna, hogy feszültség van - ezért esett nagyon jól és ezért ajánlottam és ajánlom másoknak is. (Flavius)

- Teljesen új, különleges tapasztalat - csak így lehet leírni a hangtálas kezelést. A hangrezgések mélyre vittek a relaxációban és a nyugalomban - olyannyira, hogy kétszer el is aludtam a kezelés alatt. A teljes testen áthaladó hanghullámok keltette érzés rendkívül kellemes és az egész szervezetre jótékony hatású. (Andreea)

- Mintha más anyagból lennék mint előtte. (Laura)

- Muzsikált a májam, regélt a vesém, suttogott a szívem. Belül mindenem - a maga hangján - válaszolt a tálaknak, én csak szemlélő voltam. Elmúltak a felhők. Maradt a kék ég. Bizsergősen. (Kata)


Facebook Messenger üzenetküldéshez kattints ide! 

+40751455145 
zsoltsuto kukac gmail com
 

Kapcsolódj, kövess, iratkozz fel!
- Youtube-csatornám: youtube.com/Lelekzetmeditacio
- Lélekzet-csoport: www.facebook.com/groups/lelekzet

További infó a hangterápiáról:


mélyrelaxáció - stresszoldás - blokkoldás

hangterápia egy holisztikus szemléletű mélyrelaxációs módszer, amely hatékonyan oldja a stresszt és a feszültségeket. Kiváló lazító-kényeztető-, jó közérzet-, vitalitás- és egészségmegőrző (wellness) módszer, de kiegészítő vagy önmagában álló természetgyógyászati kezelésként is alkalmazható. A hangterápiás kezelés során kialakuló hangburokban gyorsan elérjük a mélyrelaxációt, a stresszoldás-felszabadulás során jelentkező kreatív energia és öröm jó közérzethez vezetnek. Ebben a mélyrelaxációban megtapasztalhatjuk azt a belső harmóniát és csendet, ami sokunknak nélkülözhetetlen szellemi erőforrásunk a mindennapokban.

nyugalom - harmónia - öröm - inspiráció

A hangterápia fizikai testünk, érzelmi és energetikai rendszerünk valamint teljes tudatunk harmóniára való finomhangolása, melyben a tibeti hangtálak rezgéseit és hangjait hívjuk segítségül. A hangtálak erőközpontjainkra csatlakoznak és azok összehangolt, harmonikus működését támogatják.

elengedés - felszabadulás – meditáció

A vendég kényelmes öltözetben fekszik a kezelőágyon. A terapeuta a test különböző energetikai pontjaira vagy mellé/fölé helyezett hangtálakat filcütőkkel gyöngéden megszólaltatja (a kezelési menet személyre, problémára-igényre szabott). A folyamatos külső-belső hang- és rezgésáramlás általában 45 percet tart. A 70-80 %-ban vízből álló test kiválóan vezeti a hangot, így a gyöngéd “masszázs”, mint egy konkrét vibrotaktilis érzet minden sejthez eljut a szervezetben, a bőrön és testszöveteken, az izmokon és inakon át a testüregekbe, a belső szervekbe és a csontokba. A kezelés előtt és után általában beszélgetésre kerül sor, így egy találkozásra kb. másfél órát kell számítani.

Hangterápia Zsolttal

A hangterápiás kezelés oldja a mentális/érzelmi és testi/energetikai blokkokat, az izomgörcsöt és -feszültséget. Nyak- és vállfeszültséget, emésztési zavarokat, altesti görcsöket, hátfájást, végtagfájdalmat csillapít. Egyensúlyt teremt, rendezi a test energetikai rendszerét és javítja a vérkeringést. A hangtálak hangjaival és rezgéseivel megszólítjuk a fizikai testet, annak minden szervét és sejtjét gyöngéden “átmasszírozzuk”, harmonizáljuk és vitalizáljuk.

Nem betegséget kezelünk, hanem egészséget támogatunk és segítünk elő, az emberben levő pozitív részt szólítjuk meg – célunk, hogy a vendég egészségtudatos és örömteli emberré váljon, ebben erősítjük őt meg. Hangtálas kezelés alatt értékes mentális energiáinkat, figyelmünket nem a betegségre irányítjuk, hanem felszabadítjuk testünket-lelkünket a gyógyulást gátló tényezőktől – ez a legkomolyabb támogatás a szervezetnek az öngyógyításban. Ez a vibroakusztikus terápia erőteljes rendező erőket és öngyógyító folyamatokat indít el mind a testben, mind a lélekben, és segít hozzáférnünk ki nem használt erőforrásainkhoz. Miközben figyelmünkkel követjük a hangtálak hangját (akusztikus élmény) és a testünkben keltett érzeteket (a vibrotaktilis energiahatás élménye), a hangterápia megváltozott tudatállapotot idéz elő bennünk, aktiválja az immunrendszert, melynek hatására beindulhatnak az öngyógyító folyamatok, a dolgok pedig egyszerűen, természetesen és gyöngéden kerülnek a helyükre az emberben. Hatására tisztább rálátásunk lesz önmagunkra, felismeréseink és a döntéseink letisztultabban jelennek meg.

Tudatunk tiszta természetét is megszólítja azzal, hogy rámutat a gyógyító hangok mögötti csendre, és a csendből fakadó békére, ami szükséges a testi-lelki-szellemi egyensúlyhoz. A vendéget megtanítjuk “jól lenni”, az örömökre figyelni: ha valaki a betegségre fókuszál, nem tudja azt elengedni, holott a gyógyuláshoz, miként a teljes élethez és a jó közérzethez is, az öröm a legjobb energiaforrás. A hangterápiás helyzet során sokan megérzik-megtapasztalják a meditáció erejét is, így intenzív katalizáló hatása lehet spirituális energiák felébresztéséhez: az ébredés megerősítést nyer, és megtapasztaljuk általa az önmagunkkal és a világmindenséggel való mindenkori egységet.

A többi keleti eredetű terápiához hasonlóan a hangterápia is az energiaáramlás egyensúlyát állítja helyre bennünk. A módszer alapjául többezer éves felismerések szolgáltak a hangok hatásáról, melyek helyreállítják a test, lélek és szellem harmóniáját. A hangtálak által keltett biztonságos, kellemes hangburokban történő mély, meditatív hangutazás során megéljük-újraéljük az ősbizalom tapasztalatát (mintha hazaérkeznénk), a pozitív rezgések új rendet teremtenek a szervezetben és tudatunkban, elősegítik a relaxációt, a teljes lelki béke megélését. A relaxáció előidézi az elengedést és a megbékélést, ami újrarendeződést segíthet elő – így a hangterápia támogatja a személyes továbbfejlődést, változást és váltást, vagy az újrakezdést-talpraállást. A betegséget (blokkot) is el kell engedni, és ezt az elengedést meg lehet tanulni a hangterápia által. Ösztönzi és harmonizálja az érzelmek szabad áramlását és kifejezését, így a test is szabadabb, egészségesebb lesz. Az izmok ellazításával pozitívan hat a keringési- és anyagcsere-folyamatokra. Csökkenti az agressziót, növeli az együttműködésre való hajlamot. Segít megszabadulni a megfelelési kényszerektől. A kezelés alatt kialakuló hangburokban helyet teremtünk az örömnek, az újnak, a változásnak és így a gyógyulásnak, az egészségnek is. Hatására megújul bennünk az életöröm.

A módszer gyökerei térben Indiába és Tibetbe, időben pedig a múltbéli sámánisztikus szertartásokhoz vezetnek vissza: a hang-, rezgés- és energia-gyógyászat a legősibb és legelterjedtebb természetgyógyászati forma a Földön.

Az idegrendszerre, a testre és a pszichére gyakorolt nyugtató hatása következtében a klinikai orvoslás a hangtálakat és a hangterápiát (akár a zenét és a hangokat általában) a következő állapotok és betegségek kezeléséhez tartja hatásos kiegészítő, támogató terápiának: stressz hatására kialakult betegségek, alvászavarok, pszichoszomatikus (lelki eredetű) megbetegedések, tinnitus (fülzúgás), enyhe szorongás vagy depresszió, szenvedélybetegségekről való leválás, rehabilitáció, mentális és fizikai kimerültség, műtét utáni lábadozás, szellemi fogyatékosság, autizmus, kamaszoknál és gyerekeknél agresszió, érzelmi-kommunikációs blokk. Fejleszti a figyelmet és növeli a koncentrációt, segít érzéseink és testi reakcióink megfigyelésében, javítja és fejleszti a testérzetet.

tibeti hangtálak egyébként kézzel kovácsolva, 12 fém ötvözetéből készülnek, mely fémek naprendszerünk bolygóminőségeit, azaz univerzumunk alaprezgéseit közvetítik. A tálak a hang-kezelés alatt leképezik naprendszerünket, az ember erőközpontjainak megfelelően, ami által legelementárisabb összetevőinkhez és önvalónkhoz kapcsolódunk vissza. A léleknek ez a fajta önmagához (középpontjához) való visszatérése a sejtek szintjén is megtörténik: eredeti, háborítatlan és harmonikus működésükre emlékeznek és hangolódnak vissza, ezzel teremtve meg a gyógyulás biztos alapjait.A tibeti hangtálak a bön-sámánizmusból kerültek a tibeti buddhista kultúrába, szertartásokhoz és valószínűleg gyógyításhoz is használták. A nyugati világban ma meditációs kellékként való használatuk a legnépszerűbb, de számos más helyzetben és területen alkalmazzák (pl. iskolákban, gyógypedagógiában, párterápiás helyzetekben, wellness-ben, üzleti megbeszéléseken, csapatépítő tréningeken, vizsgák-állásinterjú előtt, feng-shui és tértisztítás, stb.).

Őseik valószínűleg az állóharangok voltak. A hangtál hangja fizikai értelemben nem harmonikus (vagyis a felhangok nem egész számú többszörösei az alaphangnak), a legtöbb ember mégis harmonikusnak érzékeli: sajátos fémes hangja a természeti hangokhoz (pl. eső-zivatar, tenger, patak) hasonlóan rendkívül széles spektrumú harmonikus hangok kombinációja. A hangtál az egész testet és teret rezgésbe hozza: hallható hangja és a testünkben érzékelhető rezgése primer, elementáris tapasztalat – ahhoz hasonlítható, mint amikor a földdel, a természettel, az elemekkel, vagyis legalapvetőbb összetevőinkkel  kerülünk kapcsolatba – ebben az értelemben újrakapcsolódás ahhoz a mély, ősi egységélményhez, melyben legtöbbünknek már ritkán van részünk.

A hangterápiás kezelés (és a terapeutával való beszélgetés):

- életmód- és korszakváltáskor segít az érzelmi-szellemi működést átbillenteni egy intuitív irányba
- segít leválasztani magunkról mindazt, ami akadályoz a továbblépésben
- lazítja és oldja a (fizikai, lelki és spirituális) blokkokat, az összecsomósodott rezgésmintákat, és a magasabb harmónia felé mozdít
- segít önmagunk magasabb tudatosságának, belső kiteljesedésünk megélésében
- segít polarizációs terünk, a nőiség és férfiság, mint alapminőségek megtapasztalásában, a jobb és bal agyfélteke közötti egyensúly megteremtésében
- az ősbiztonság-, ős-egységélmény, hazaérkezés-érzés terapeutikus élménye 
- kiegyensúlyozott életerővel tölt fel

Facebook Messenger üzenetküldéshez kattints ide! 

+40751455145 
zsoltsuto kukac gmail com

Kövess a Facebookon!