9 gyógyító kérdés önmagadhoz


Holnap reggel ezzel indítsd a napod!




Szeretem az ébresztő, gyógyító kérdéseket. Azokat amelyeket a megfelelő pillanatban nekem tesznek fel, és azokat is, amelyeket én teszem fel magamnak - meg néha másoknak, amikor van kinek. Most például Neked. Mert van füled a hallásra, szemed a látásra. Motivációd a válaszra és motivációd az önismeretre, a személyes belső fejlődésre: ezekre a kérdésekre önmagunknak kell megadnunk a választ, a lehető legőszintébben, elegendő időt szánva rá (10-30 percet). Ez a gyakorlat azoknak szól, akik tudják, hogy kis, egyszerűnek tűnő változtatások hosszú távon nagy változáshoz vezetnek - a tízezer mérföldes utazás is egyetlen lépéssel kezdődik. 

Ajánlom, hogy nyomtasd ki ezeket a kérdéseket (ide kattintva lementheted a pdf-fájlt), készítsd oda az ágyad mellé egyik kedvenc tolladdal, majd holnap reggel ezzel indítsd a napod. Ha zene kell mellé, add meg magadnak azt is (pl. itt vannak kedvenc muzsikáim - a cikk alján pedig egyik saját hangtál-zenémet ajánlom: meditatív hangtál-zene), ha meg csendre van szükséged, akkor azt. Kávé, tea, kinek éppen mi. 

Ha a párod mellett ébredsz, vele együtt, egymás mellett is válaszolhattok a kérdésekre (külön példányban nyomtasd ki neki), utána pedig, ha játékos kedvetekben vagytok, (márpedig remélem abban vagytok, hiszen ha nincs játék, akkor mi van?!) cseréljétek ki egymás között a kitöltött kérdőíveket - és csodálkozzatok egymásra. Össze lehet hasonlítani és/vagy egyeztetni a válaszokat. Egy tükör-lélek, ha szándéka tiszta, segíthet a visszajelzéseivel, a mély(ebb)re hatoló kérdéseivel, más szempontjával – persze ez nem kötelező. 

Az őszinte válaszadás önmagunknak, ez a legfontosabb.

A kérdések nem feltétlenül egyértelműek, és nem véletlenül - sokat ne gondolkodj a válaszokon de azért menj mélyre önmagadban, amennyire képes vagy és amennyire jól esik: válaszolj érzésből. Bízd magad a pillanatra, az intuíciódra, és mindent írj le, ami eszedbe jut, lehetőleg 10-10 válasz jusson mindenik kérdésre. Ne feledd: nincs helytelen válasz – csak őszinte és őszintétlen.

Miután mind a 9 kérdésre válaszoltál, aludj rá egyet-kettőt, majd egy reggel olvasd át, és minden kérdés alatt válaszd ki (húzd alá, karikázd be) előbb az 5 legfontosabbat, majd egy későbbi reggelen ebből az 5-ből A LEGfontosabbat. Mindeközben gondold végig mennyire vannak vagy nincsenek ezek jelen az életedben, mennyire adod-engeded meg magadnak őket, illetve azt, hogy milyen lehetséges konkrét lépéseket tehetsz ezekkel kapcsolatban életed jobbítására – ezeket a lépéseket is jegyezd le magadnak, mert ezek lesznek majd a referenciapontjaid, amihez a közeljövőben időnként visszatérhetsz majd, hogy 

lecsekkold a fejlődésedet. 


Szívesen veszem, ha mesélsz tapasztalatodról, várlak Fb-közösségünkbe, iratkozz fel a hírlevelemre és várlak a youtube-csatornámon


Exkluzív ajándék ingyenes mp3 letöltés: vezetett meditáció és zene tibeti hangtálakkal!

Azonnali letöltéshez iratkozz fel a hírlevélre – KATTINTS IDE

(Feliratkozás után emailben kapod meg a linket, amelyre kattintva lementheted magadnak az mp3-fájlokat.)



Kövess a Facebookon!